Hvorfor kan ikke tamme sebra

Selv sebra hest er like på mange måter, men det kan ikke bli temmet mennesker.

Fordi sebra og hest er svært like på mange måter, og så mennesker noensinne har prøvd riding en sebra å spille.
Den 2005 filmen “Zebra rase” handler om en ung sebra hest ønsker å ta historien i spillet, men produsentene ble tvunget til å bruke hester i noen scener som en erstatning.

sebra man og hale faktisk ligner mer på et esel, og gjenspeiler den evolusjonære historien av artene Equus.
Selv om hester, esler og sebraer har utviklet seg fra en felles stamfar hyracotherium (overlevelse på ca 5500 år siden i Europa og Nord-Amerika), men det genetiske forholdet mellom en sebra og et esel nærmere enn hesten.

hester Nord-Amerika på ca 8 1000-10000 forsvant år siden, mens i Europa og Asia, Paleolithic folk på de åpne slettene i et stort antall jakt ville hester.
Klimaendringene, økt skog og menneskelig predasjon vanlig årsak til disse Mustangs migrasjon fra øst til semi-ørkenen regionen i Sentral-Asia.

ville forfedre av dagens hester ble først domestisert i prærien i Vest-Europa suksess, der arkeologer funnet det tidligste bevis for tamme hester.
Nyere studier viser også at når Broncos fortsatte i Europa, antall Marco også blitt fortløpende lagt.

hester ble opprinnelig tamme som mat, men med deres rolle innen transport, kommunikasjon og krig spillet mer og mer, de opptar en stadig viktigere rolle i utviklingen av menneskelig sivilisasjon.
Den mest kjente er det 13. århundre da Genghis Khan Mongolian hest skapt ved hjelp av et stort imperium.

for menneskelig sivilisasjon hvis hesten er så viktig, så hvorfor ikke en sebra?
Mennesker oppsto i Afrika, det er litt rart hvorfor menneskeheten savnet med en nyttig cigarettes Sale disse dyrene på kontinentet.
Men

eurasiske sebra og hest klasser, de lever i Afrika, spesielt sikkerhet og er spesielt tilpasset sitt miljø.
Men for å kunne over et løver, geparder og hyener og andre store rovdyr levende miljøer, sebraer utviklet seg til en spesiell våken og følsomme dyr, ville løpe bort i møte med fare, og hvis fanget vil gjøre en sterk reaksjon.

sebra sparker kan gjøre løvens gap ruptur.
De viser også villmann biting oppførsel, og de har evnen til raskt å reagere på baugen, noe som kan hjelpe dem slippe unna tau tau human fangst.
Etter å ha fått kjennskap til den menneskelige hunter jakt atferd, men også gjøre en sebra dannet en sterk unngåelsesatferd.

Alt dette betyr at zebra er ikke nær mennesker, og er ikke egnet for domestiserte arter hører hjemme.
Britiske oppdagelsesreisende og polymath Francis Galton sette sebra arter saken som vanskelig å manipulere.
Nederlandsk noen gang ønsket å sebra satt på hester, til tross for en viss suksess, men disse sta dyrene ofte gjøre folk føler frustrasjon.