Kina har gjort et stort gjennombrudd innen ultra-kalde atomer ‘quantum simulering

sentrale Broadcasting Network Beijing 11 oktober nyheter China University of Science and Technology og forskere av Peking University felles team gjort et stort gjennombrudd innen ultra-kalde atomer ‘quantum simulering.
Kina HKUST – Nord felles team for første gang på den internasjonale teori og eksperimentelle realisering av syntetisk ultracold atom todimensjonal spin-bane-kobling, målt nye topologiske kvantemekaniske egenskaper forårsaket av spin-bane-kobling.
Dette vil være nøkkelen gjennombruddsroman topologisk quantum fysisk tilstand av forskning, og dermed fremme folk har en stor innvirkning på den inngående forståelse av den fysiske verden.
Samarbeidet å studere en lang artikkel (Research Artikkel) i form publisert i siste nummer av det internasjonale autoritative vitenskapelige tidsskriftet “Science” [Science, 354, 83-88, (2016)].
Siden dette arbeidet & ldquo; forskningen utover tradisjonelle kondenserte fasers fysikk entall fenomen har betydelige potensielle Magasiner & rdquo;, “vitenskap” i samme periode i Perspective (Perspektiv) spesiell tildeling, med tittelen & ldquo; Coldatoms kronglete spinn og momentum & rdquo; gjennomgang
.

spin-bane koblingen i kvantefysikken er en grunnleggende fysiske effekter.
Det spilte en sentral rolle i en rekke grunnleggende fysiske fenomener og romanen kvantetilstand av materie.
Disse fenomenene resulterte i spintronics, topologiske isolatorer, nåværende topologiske superledere og andre kondenserte fasers fysikk er det viktigste banebrytende forskning.
Imidlertid, på grunn av utbredelsen av miljøer er vanskelig å kontrollere, en rekke viktige ny fysisk vanskelighet med å holde nøyaktig forskning i faste materialer.
Dette er en stor del av relevant vitenskapelig utfordring.
I mellomtiden, med store utbygginger i kvantefysikken av ultracold atomer i det analoge domenet for å oppnå kunstig spin-bane koblingen i ultracold atomer og studere nye kvantetilstander av saken som har blitt en av de viktigste temaene i forkant av feltet.

kalde atomene har et rent miljø, en svært kontrollerte og andre viktige egenskaper.
I de siste fem årene, endimensjonal spin-bane koblingen i den kunstige eksperimentelle realisering, og gjort en rekke prestasjoner.
Men utbredt og dyp utforsking av nye topologiske kvantetilstander av saken må få mer enn en to-dimensjonal spin-bane-kobling.
Hvordan oppnå høy dimensjons spin-bane koblingen har blitt en ultra-kalde atomer ‘quantum analog av de mest presserende kjernespørsmål.

implementert i ultracold atomer i high-dimensjonale spin-bane koblingen i både teori og eksperiment er utfordrende problemer.
Internasjonalt flere lag er så mange anstrengelser.
For å løse dette grunnleggende problemet, Peking University Liu Xiongjun gruppeteori lagt frem de såkalte Raman optisk gitter quantum systemer.
Funnet på systemet, kan ikke bare helt skjønner kunstig todimensjonal spin-bane-kobling, og kan være så avvikende kvante Hall effekt og topologisk superflytende og så dyptgripende grunnleggende fysiske effekter.
Basert på denne teorien program, University of Science and Technology i Kina Pan Jianwei, Chen og Deng Shuai Cheap Cigarettes Youjin andre eksperimentelle gruppe sammensatt på bakgrunn av mange års hardt arbeid for å utvikle ultra-presisjon laser og magnetisk teknologi, med suksess bygget Raman
gitter quantum systemer, syntese av de to-dimensjonale spin-bane kobling av Bose – Einstein kondensater.
Videre studier viste at spin-bane-kobling og syntetisk bandet topologi er svært regulerende karakter.
Arbeidet vil

kalde atomer og kondenserte fasers fysikk forskning har en betydelig innvirkning, basert på dette arbeidet for å studere den nye fysiske topologi, inkludert et solid system vanskelig å observere boson topologiske effekter, slik som å simulere de ultra-kalde Atomer åpnet
en ny vei.
Arbeidet utføres i nært samarbeid med Peking University Kina HKUST to enheter etter.
Dette arbeidet viser i vår ultracold atom barn på den analoge relatert forskning har gått i front internasjonalt.
Pan Jianwei, Liu Xiongjun, etterfulgt av Chen Shuai artikkelen tilsvarende forfatter.
Prosjektet er støttet av National Natural Science Foundation of China, Ministry of Science, Kunnskapsdepartementet, Chinese Academy of Sciences og Chinese Academy of Sciences – Alibaba quantum computing felles laboratorier og annen støtte.