Quantum vitenskap eksperimentell satellitt “Mozi nummer” testing i bane er kommet godt

data Figur: Kina utviklet verdens første quantum vitenskapelige eksperiment satellitt

Korrespondent 12 oktober fra Chinese Academy of Sciences lært at quantum science eksperimentell satellitt Kinas første & ldquo; Mozi nummer & rdquo; etter en vellykket lansering fra 16. august i år, er nå
arbeidet er på bane tester, satellittplattform tester for tiden, nyttelast testing, tre satellitt-bakken lenke test utvikler seg jevnt, de ulike satellittsystemer fungerer normalt.

quantum satellitt prosjektet sjefsforsker, akademiker Pan Jianwei introduksjon, vil hele arbeidet med testing i bane vare i ca tre måneder, er det ventet å være ferdig i midten av november.
In-bane testingen er fullført, vil satellitten bli levert til brukeren og i den vitenskapelige eksperimentelle scenen.

Foreløpig & ldquo; Mozi nummer & rdquo; satellitt-plattformen har fullført testen.
Energioppfølging, batteristatus er normal, normal strømforsyning solcellevinger, ladning og utladning fungere skikkelig, fjernkommando og data injeksjon, eksterne aspekt 100% suksess rate.

Samtidig ferdigstillelse av satellitten holdning kontrollmodus demping hastighet, sol oppkjøpet modus, windsurfing utvidet modus, og treghet retningsmodus test, satellitt holdning kontrollsystemet fungerer normalt, stabil ytelse, er dataoverførings kommunikasjon, fjernmåling stabilitet viktig, i tråd med forventningene
, termisk kontroll delsystem varmekretsen fungerer som den skal, for å oppfylle kravene, stjerners service management, datamaskin satellitt-tjenesten status er normal, stjerner service programvare for å kjøre skikkelig.

nyttelast test arbeidet er avsluttet.
Nyttelast på hver enkelt oppstartskontroll, normal status, gjennomføring av interne belastningen fra den optiske aksen justeringstest, nøyaktigheten av matchende den optiske aksen for å møte oppdraget krav, komplett spesiell prøvelast enkelt foton deteksjon, enkelt foton detektor mørk count refererer cigarettes Sale standard i tråd med forventningene, komplett
med sikte på alle bakkestasjoner, god stabilitet, relativ nøyaktighet for å oppfylle de krav som under betingelsene for værforholdene med sikte på å tilfredsstille kravene til stasjon med det formål var vellykket, viklet kilde fungerer som det skal, lyskilden lysstyrke og andre indikatorer for å møte de oppdraget krav; belastning instruksjon
injeksjon, og nedlink telemetri nedlink vitenskapelige data var normale.

dager til koblingen test delvis utfylt.
Komplett med Xinglong Station, Delhi stasjon, enkelt stasjon med sikte på Nanshan stasjon test, for å etablere en link himmel og jord, og ferdigstillelse av Nanshan Delhi stasjon med dobbel test som mål å etablere bilaterale viklet lett kjede, med ferdigstillelse av stasjonen med Ali
syn test, for å etablere en teleporte optisk link.
Satellitter er for tiden i parameter justering, og for å finne de beste driftspunkt akkumulering prosess gyldige data.
& Ldquo; I løpet av denne perioden, Quantum gjennomført verdens første satellitt samtidig, på linje med presisjon dual stasjon testing, som er en av de største i hele test vanskeligheter, krav til nøyaktighet er svært høy.
& Rdquo; Quantum satellitt teknisk avdeling konserndirektør og administrerende sjef for satellittsystemet, sa Wang Jianyu, & ldquo; men bare fullstendig semiaktive justering, kan vi håpe å gjennomføre den neste stjernen å distribuere kvantesammenfiltring eksperimenter.
& Rdquo; total

kvante ingeniørvitenskap satellitt søknadssystem divisjon, sa satellittsystemer divisjon visepresident Peng Chengzhi, satellitt-test, mange måleparametre stige design spesifikasjoner.
For eksempel, kan på grunn av den quantum satellitt bare arbeide om natten, for å beskytte strømforsyningen, når den opprinnelige utformingen satellitt eksperiment kun en gang per natt, ikke mer enn to ganger.
Satellitt dager senere, fant teamet at energien systemytelsen er veldig bra, laget etter konsultasjoner, besluttet å la & ldquo; Mozi nummer & rdquo; gjøre 2 eller 3 ganger om dagen eksperiment, og endelig lyktes.

& ldquo; Tradisjonelt satellitt dager for å stabilisere, så langt som mulig ikke justeres, men forskerne håper, er å gjøre så mye som mulig når forholdene tillater flere eksperimenter.
Vitenskapelig og engineering team er teamet samarbeidet modellen er en ekte science-drevet satellitt, Mozi nummer & rsquo; den & lsquo.
& Rsquo; & rdquo; Peng Chengzhi sa.

Det er enighet om at quantum satellitt & ldquo; Mozi nummer & rdquo; er en av den kinesiske Academy of Space Science og strategiske pilot vitenskap og teknologi prosjekter av den første vitenskapelige eksperiment satellitt, 16. august skutt fra Jiuquan Satellite Launch Center.
Dens hovedoppgave er å utføre høy hastighet satellitt vitenskap til quantum nøkkelen distribusjon, kvantesammenfiltring å distribuere satellitt og satellitt-bakken quantum teleporte eksperiment.